Posted by Ilja Dijkstra & filed under arbeidsmarkt, tips op de werkvloer.

De werkdag zit erop, jij sluit jouw computer af en kijkt nog even op het to do lijstje van die dag. Weer is het niet gelukt om aan de helft van de punten toe te komen. Jij vraagt je telkens af hoe dit komt en hoe jij productiever kunt zijn gedurende de dag. Herkenbaar? Dan maak jij je waarschijnlijk schuldig aan onderstaande zaken:

 

1. Surfen op het internet

Wanneer dingen uitgezocht moeten worden, kan er veel tijd verloren gaan bij het zoeken op internet. Misschien herken je dit doorklikgedrag wel. Dit kost veel tijd en is vaak onnodig. Probeer zoekopdrachten op internet zoveel mogelijk te bundelen, zodat je in één keer alles op kunt zoeken wat je nodig hebt.

 

2. Planning van uur tot uur

Een planning werkt natuurlijk erg prettig, omdat jij dan precies weet wanneer je met wat bezig bent. Daarnaast zorg jij dat je hele to do lijst ingepland is gedurende dag. Toch zit er ook een nadeel aan een strakke planning. Je hebt namelijk helemaal geen ruimte om onvoorziene taken uit te voeren die gedurende dag ontstaan. En dit levert aan het eind van de dag problemen op.

 

3. E-mail checken

Het is zo verleidelijk om een pop-up rechts onderin jouw scherm van je mail direct te openen. Dit kost echter veel tijd. Niet iedere klant, collega of andere persoon hoeft binnen een minuut een reactie te krijgen. Zet je mail daarom uit als jij iets aan het uitwerken of voorbereiden bent. Als mensen jou direct nodig hebben, kunnen ze je ook bellen.

 

4. Teveel vergaderen

Besprekingen en vergaderingen kosten veel tijd en zijn niet altijd even efficiënt. Probeer daarom alleen vergaderingen in te plannen die essentieel zijn. Bedenk bij bepaalde vergaderingen of deze echt noodzakelijk zijn en of je jouw werk echt niet kunt voortzetten zonder aanwezig te zijn bij die meeting.

 

Door het uitschakelen van bovenstaande punten kun je per dag veel tijd winnen. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen waarop jij dagelijks tijd kunt besparen, maar als je hiermee start zul je zien dat een jij al een stuk productiever wordt.

 

productiever
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord