Posted by Dennis Kalmeijer & filed under arbeidsmarkt, blogs, branches, horeca.

Houd jij erg van een feestje, maar heb jij daar eigenlijk het geld niet voor? Als het straks weer kan en de festivals weer mogen kan jij, als vakantiebaan of zelfs als starter, gaan werken op de leukste festivals. Dit is de perfecte oplossing voor jou. Je bent op de leuke festivals aanwezig en verdiend ook nog eens een zakcentje. Zo mis je niks! Maar wat moet je doen om in aanmerking te komen voor deze leuke baan?

Werken op festivals

Wil je dit echt?

Allereerst moet je jezelf afvragen of je het echt graag wilt. Veel mensen houden ervan om liever op het festival zelf te staan en worden er niet blij van om iedereen te zien feesten, terwijl je zelf aan het werk moet. Het is belangrijk dat je wel plezier hebt in je werk en een vrolijke uitstraling hebt op zo’n festival. Dit is daarom goed om van tevoren over na te denken.

Op onderzoek

De tweede stap is natuurlijk het uitzoeken. Het is belangrijk dat je van tevoren goed weet waar je graag wilt werken. Er zijn honderden festivals per jaar in Nederland en moet dus goed van tevoren onderzoeken wat je leuk vindt. Kijk welke verschillende festivals er in jouw buurt zijn en zoek uit of ze daar mensen kunnen gebruiken.

Wij hebben voor jouw een aantal leuke festivals op een rijtje gezet. Zo heb je een paar voorbeelden en kan jezelf goed op onderzoek gaan.

Aanmelden

Als je zeker weet dat je graag wilt werken om een festival en je hebt al onderzoek gedaan naar welke festivals en waar deze zich bevinden, kan je je gaan aanmelden. Dit kan je via verschillende uitzendbureaus of organisaties doen. Je kan je aanmelden en solliciteren voor de baan die jij graag wilt. Zij zullen dan contact met jou opnemen en helpen met het zoeken naar het juiste baantje voor jou. Vervolgens zorgen zij dat er een sollicitatiegesprek komt en dat je eventueel aan het werk kan bij een van de leukste festivals.

Ben jij geïnteresseerd in een vakantiebaan op een te gek festival in Nederland? Kijk dan snel op de website van Studenten Vacature en schrijf je gratis in. Wij zullen je verder helpen en een perfecte match zoeken.

Bewaar deze info voor later: