Posted by Rosa Kuijpers & filed under tips & trucs, toekomst, vakantie.

Behoor jij tot de groep globetrotters, maar ben jij bang om aan een fulltime baan te beginnen omdat je dan minder tijd hebt om te reizen? Heb je wel eens gedacht aan werken in het buitenland? Er zijn namelijk ook veel functies waarbinnen je werk en reizen goed met elkaar kunt combineren. Welke functies dat zijn? Hier komen ze:

 

Consultant:

Als consultant los je vaak problemen voor verschillende bedrijven op. Een groot voordeel hiervan is dat veel bedrijven  over de hele wereld verspreid zijn. Als consultant kan je dus gemakkelijk solliciteren bij een bedrijf dat gevestigd is in het buitenland.

 

Sales:

Een (bij)baan in de sales is heel divers. Je zult veel telefonisch contact hebben met (potentiële klanten). Binnen bepaalde organisaties is er zeker ook de mogelijkheid om te gaan werken in het buitenland.

 

Engelse docent:

In veel landen is er vraag naar leerkrachten die Engels kunnen geven. Voor deze functie ben je vaak een jaar op dezelfde plek en krijg je tevens de mogelijkheid om trips in de buurt te maken.

 

Au pair:

In veel landen is er vraag naar au pairs. Als  au pair ben je vaak voor een langere tijd op dezelfde plek, en zal je vaak bij een paar adressen oppassen. Ook in deze functie is er de mogelijkheid om in de buurt trips te maken.

 

Journalist:

Met een (bij)baan als journalist zijn er verschillende mogelijkheden om verslag te doen vanuit het buitenland voor verschillende redacties in Nederland.

 

Fotograaf:

Ook als fotograaf ben je flexibel, en ben je bezig met de meest diverse opdrachten. Je kunt natuurlijk nieuwsfotograaf worden, maar je kunt je ook bezig houden met de meer artistieke kant van fotografie. Je opdrachten kunnen ook in het buitenland plaatsvinden.

 

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te werken in het buitenland. Zo kun je geld verdienen, terwijl je ook nog eens veel van de wereld ziet. Ideaal!

 

werken in het buitenland
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord