Posted by Ilja Dijkstra & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs, toekomst.

Kijk eens kritisch naar jouw eigen cv. Staan er tussen jouw werkervaringen bedrijven waar jij minimaal twee jaar gewerkt hebt of was het allemaal maar een paar maanden? Als dit laatste het geval is, dan lijkt het erop dat je een zogenaamde jobhopper bent. Je hopt van het ene naar het andere bedrijf, maar werkt nergens voor langere tijd. Over het algemeen wordt job hoppen als negatief ervaren door recruiters. Het geeft een indicatie dat je geen doorzettingsvermogen en discipline hebt, en niet betrouwbaar bent. Maar… geen zorgen! Met deze tips kun je jouw job-hopper cv juist gebruiken voor nieuwe carrière mogelijkheden.

 

1. Zoek logische overeenkomsten

Wanneer jij een (bij)baan hebt gehad in marketing en in account management, kun je dit onderbouwen door aan te geven bij een recruiter dat jij later leiding wil geven binnen een bedrijf. Met werkervaring op verschillende gebieden die belangrijk zijn voor een organisatie, ben jij in het voordeel! Jij hebt basiskennis op alle gebieden!

 

2. Je boekt snel resultaat

Als jij bij (bij)banen waar jij kort hebt gewerkt wel snel resultaat hebt geboekt, benoem dit dan ook. het kan zijn dat jij in drie maanden al extra omzet voor een bedrijf hebt gerealiseerd. Hieruit blijkt dat jij snel dingen leert en ook snel winstgevend bent voor een organisatie. Dit maakt je interessant voor andere toekomstige werkgevers.

 

3. Benoem concrete cijfers en vaardigheden

Ondanks dat jij ergens kort gewerkt hebt, kun jij wel belangrijk zijn geweest voor een organisatie. Wanneer jij cijfers hebt van het aantal nieuwe klanten dat jij binnen gehaald hebt voor een organisatie of de extra winstomzet in cijfers, is het slim om dat al op je cv te benoemen. Daarnaast kun je ook de vaardigheden die jij geleerd hebt door de verschillende banen benoemen. Wanneer voor verschillende (bij)banen dezelfde vaardigheden of competenties naar voren kwamen, versterkt dit elkaar weer.

 

4. Versterk jouw verhaal met een motivatiebrief

Wanneer jij gaat solliciteren voor een (bij)baan en je hebt een job-hopper cv: onderschat de toegevoegde waarde van een motivatiebrief dan niet! Zorg dat je goed naar de functie-eisen kijkt en speel daarop in met jouw motivatiebrief. Schrijf een logisch verhaal waarbij je al jouw werkervaring verwerkt en zorg dat hieruit blijkt dat jij een goede kandidaat bent voor de functie op basis van de gestelde eisen.

Kijk nu nog eens naar jouw cv en zet jouw job-hopper cv om naar meer carrièremogelijkheden!

 

job-hopper
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord