Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under tips & trucs.

Er zijn talloze manieren om te adverteren. Je kunt kleding bedrukken, gebruik maken van social media of zelfs advertentieruimte op borden langs de weg kopen. Toch vallen veel van deze manieren vaak in het niets tegenover het adverteren met Google AdWords. Met behulp van AdWords kun je namelijk adverteren in de Google zoekmachine. Waarom dit zoveel beter is dan andere vormen van adverteren? Om te beginnen kun je op deze manier heel erg gericht adverteren. Je kunt je advertentie namelijk onder bepaalde zoekwoorden plaatsen. Als je de juiste zoekwoorden uitkiest, wordt jouw advertentie vrijwel alleen gevonden door geïnteresseerden. Een andere belangrijke reden is de populariteit van de Google zoekmachine. Binnen de westerse wereld zul je niet snel iemand tegenkomen die nog nooit gebruik gemaakt heeft van deze zoekmachine. Sterker nog, de meeste mensen maken dagelijks gebruik van de Google zoekmachine. Dat jouw doelgroep actief gebruik maakt van Google is dus zeker.

Tip: Zoek een goede Google Adwords expert.

 

Eenvoudig bepalen welke zoekwoorden geschikt zijn

Vraag jij je af welke zoekwoorden het meest geschikt zijn om te adverteren? Ga dan goed na waar jij op zou zoeken als je de diensten of producten van jouw bedrijf nodig hebt. Houd het algemeen, zodat ook mensen die jouw bedrijf nog niet kennen bij de advertentie terecht kunnen komen. Heb je eenmaal een aantal zoektermen? Dan is het aan te raden om deze in de Google AdWords zoekwoordplanner na te gaan. Met behulp van deze tool kun je eenvoudig bepalen hoeveel concurrentie er is en hoe vaak er op een bepaalde zoekterm gezocht wordt. Daarna kun je de advertenties plaatsen en een budget toekennen. Door een budget toe te kennen, wordt je advertentie niet langer getoond als het budget op is. Het voordeel hiervan is dat je nooit te veel betaalt.

 

Advertenties analyseren en verbeteren

Als je het beste resultaat wilt, is het aan te raden om je advertenties ook te analyseren en te verbeteren. In Google AdWords kun je allerlei gegevens inzien over je advertenties. Het is echter vrij lastig om de advertenties goed te analyseren als je weinig verstand hebt van AdWords. Dit is een van de voornaamste reden dat men er vaak voor kiest om AdWords uit te besteden aan een specialist. Bovendien is een specialist vaak ook in staat om betere resultaten te behalen. Dit onder andere doordat iemand met voldoende ervaring beter in kan schatten welke zoekwoorden en wat voor advertenties het meest geschikt zullen zijn. Een voorbeeld van een ervaren marketing bureau dat je in kunt huren is GMU.online.

 

Jouw Google AdWords campagnes uitbesteden

Het kan erg voordelig zijn om je campagnes uit te besteden aan een expert. Zo is een expert bijvoorbeeld in staat om na te gaan welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor jouw bedrijf en voor jouw webshop. Tevens is een AdWords specialist ook in staat om na te gaan wat voor budget je nodig zal hebben. Daarnaast is het lastig om een grote campagne te beheren als ondernemer, je hebt namelijk ook nog andere taken. Om deze reden is het zeker geen slecht idee om jouw campagnes uit te besteden aan een specialist met voldoende tijd en kennis. Zo kun jij er zeker van zijn dat er voldoende aandacht geschonken wordt aan de campagnes.

Bewaar deze info voor later: