Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs, vakantie.

2020, het is en blijft een raar jaar voor iedereen en zo ook voor jou als student. Studeren gaat grotendeels vanuit huis, je ziet je medestudenten bijna niet meer en een stageplek vinden is een gigantische uitdaging. En helemaal vervelend: de leuke feestjes kunnen niet meer doorgaan, je moet eens in de zoveel tijd in quarantaine omdat een van je huisgenoten dat moet, en even spontaan op vakantie gaan zit er ook niet meer in. Ben jij een van die studenten die dat laatste misschien nog wel het ergste vindt? Lees dan onderstaande tips om deze periode door te komen.

white and black car on brown sand during daytime

Droom over toekomstige reisjes

Dromen mag natuurlijk altijd! En uitkijken naar een vakantie is minstens zo leuk als de reis zelf. Dus trommel jouw travel buddies op en maak alvast wat reisplannen voor 2021. Altijd al eens naar Thailand willen gaan, check dan alvast de populairste plaatjes op Instagram en stippel een route uit. Je vakantie boeken zit er misschien nog even niet in, maar zo heb je wel alvast iets om naar uit te kijken! Waar gaat jouw zomervakantie 2021 naartoe?

En natuurlijk kun je ook je bucketlist eens op papier zetten en zoeken naar nieuwe droombestemmingen. Wedden dat deze lijst dit jaar flink uitgebreid wordt als je eens een middagje op reisblogs en Instagram gaat struinen?

Tover je huis om in een tropisch resort

Nu we met zijn allen zoveel thuis zitten, is het wel zo leuk om je huis ook wat gezelliger te maken. Ben jij een echte reisfanaat, tover je huis dan om in een tropisch resort. Koop bijvoorbeeld wat tropische planten, zet een wereldbol neer of koop wat leuke kussens met palmen. Een beetje creatief en je woont in jouw eigen resort!

Doe korte (en veilige) tripjes in de omgeving

Reizen hoeft natuurlijk niet altijd gelijk naar de andere kant van de wereld. Nederland heeft ook heel veel mooie plekjes en waarschijnlijk heeft zelfs jouw studentenstad nog geheime plekken die jij nog niet kent. Neem je camera mee en ga jouw stad in of zoek een leuke plek in de natuur. Er zijn genoeg mooie plekken in Nederland! Ben jij bijvoorbeeld wel eens op de Veluwe geweest of mis jij nog een letter van de tv-tas, oftewel de Waddeneilanden? Houd natuurlijk wel rekening met de 1,5 meter afstand en houd je aan de regels van de overheid, maar zo kun je toch nog een beetje reizen.

Bewaar deze info voor later: