Posted by Rosa Kuijpers & filed under tips & trucs, tips op de werkvloer.

De maand van de slippers, ijsjes en jurkjes is weer aangebroken: de zomer is begonnen!  Voor velen is dit het moment om lekker naar buiten te gaan, en de nodige vitamine D op te doen. Heb jij al jouw vakantiedagen opgemaakt, is jouw vakantie al achter de rug of sla jij deze zomer over, en heb jij een (bij)baan op kantoor? Heel logisch dat je flink kan balen van de mooie zomerkiekjes van jouw collega’s! Realiseer jezelf echter  dat de zomerperiode ook een hele productieve periode voor jou kan worden. De zomer biedt namelijk volop zakelijke kansen. Met de onderstaande tips maak jij er een gezellige en bovenal een productieve zomer op kantoor van!

 

Sta vroeg op

Veel daglicht is gezond en verhoogt tevens de productiviteit. Bovendien verlaagt het stress. De zon komt in de zomer al lekker vroeg op, dus kom ook lekker vroeg je bed uit! Zo kun je eerder op kantoor zijn, en dus ook eerder naar huis  om van de zon te kunnen genieten. Een bijkomend voordeel van de wekker vroeger zetten is dat je meer tijd hebt voor een lekker zomers ontbijtje.

 

Verdeel je werk effectief

De meeste mensen zijn het meest productief in de ochtend. Zorg er daarom voor dat je de belangrijkste taken die op jouw to-do-list staat, in de ochtend uitvoert. Je kunt je dan waarschijnlijk beter concentreren, ook omdat het dan nog niet zo warm is.

 

Pak stilgelegen projecten aan

De zomermaanden zijn voor de meeste bedrijven de meest rustige maanden. Bepaalde projecten liggen  stil, en de meeste mensen gaan in deze maanden lekker op vakantie. Benut deze tijd dus goed voor de projecten waar je nog niet aan toe bent gekomen in de wintermaanden. Ruim je bureau bureau bijvoorbeeld eens op. Een schoon en opgeruimd bureau zorgt namelijk ook voor rust in je hoofd. Je kun je toch nog een beetje relaxen!

 

Idee pitchen

De zomer roept vaak positieve associaties op. Het kan dus zomaar zo zijn dat jij op heel innovatieve ideeën komt voor het bedrijf waar jij werkt. Heb jij ineens een heel goed idee? Kaart dit dan aan bij jouw baas, wellicht dat hij of zij  nu meer tijd zal hebben om hiernaar te luisteren en erover mee te denken.

 

Plan een vakantie

Vergeet ook niet te genieten van het vooruitzicht van een wintervakantie. Een zomer op kantoor, betekent namelijk vaak een vakantie in de winter (of in de lente of herfst). Wanneer jou collega’s terug zijn, kun jij je op gaan maken voor jouw vakantie!

 

zomer op kantoor
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord