Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under blogs, studeren, tips & trucs, toekomst.

Ben jij bijna afgestudeerd en kan je de eindstreep al zien? Het enige wat jou alleen nog in de weg staat is om jouw scriptie te schrijven. Denk hier niet te makkelijk over, want dit is een groot project. Hier gaat dan ook ontzettend veel tijd in zitten. Wij geven jou tips hoe jij zo snel en zo correct mogelijk jouw scriptie succesvol kunt afronden.

 

Zo schrijf jij een top scriptie!

 

Van te voren

Elk begin is moeilijk, want waar begin je nou? Begin in ieder geval met het maken van een schema, hierin zet je precies wanneer en wat je gaat doen. Door het maken van een strakke deadline heb jij minder kans om in de knoei te komen met tijd. Maak een algemeen overzicht van wat er moet gebeuren en gebruik dit als rode draad gedurende jouw scriptie. Kijk van te voren wat jouw opleiding van jou verwacht zodat jij niks mist en alles netjes in jouw scriptie zet. Zorg voor een juiste studieomgeving, lees hier meer over in dit artikel.

 

Opzet

Het eerste wat je doet is een onderwerp verzinnen, waarna je een probleemstelling maakt, hoofdvraag, onderzoeksvraag en deelvragen opstelt. Vergeet ook de aanleiding van jouw onderzoek niet te beschrijven. Aan de hand van jouw onderzoeksvraag voer jij zowel een literatuuronderzoek als een praktijkonderzoek uit en verklaar je waarom jij dat type onderzoek gebruikt. Zodra jij dit hebt opgezet is het tijd om jouw scriptie in te vullen. Vergeet niet om steeds jouw bronnen bij te houden. Zo zorg je ervoor dat je niks vergeet en sneller klaar bent met de literatuurlijst. Check als afronding of jij alle onderdelen wel hebt afgevinkt zoals een inhoudsopgave of inleiding. Laat jouw scriptie ook door iemand anders nalezen voor spelfouten en een dubbele check.

 

Begeleiding

Iedereen krijgt een begeleider toegewezen die jou gedurende je scriptieperiode zal begeleiden. Je hoeft deze hulp natuurlijk niet aan te nemen, maar waarom zou je dit niet doen? Zorg dat je een goede band krijgt met jouw begeleider. Deze begeleider kan jou zowel met je scriptie als met de planning helpen. Ook heb je vast wel iemand in je omgeving die al eens een scriptie heeft geschreven. Vraag hier raad aan, wellicht hebben die nog wel een aantal tips voor jou.

 

Onderschat jouw scriptie niet en begin op tijd! Start gemotiveerd en probeer dit vol te houden.

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord