Posted by Derk & filed under blogs, tips op de werkvloer.

Eén platform waarop je communiceert met je collega’s, je uren invult, vrij kunt vragen, en het laatste nieuws met betrekking tot het bedrijf kunt lezen. Er is een grote kans dat jij met zo’n soort platform werkt op jouw werk. Een relatief nieuwe variatie hierop is de personeelsapp. Deze app, ontwikkeld voor iOS en/of Android is, zoals de naam al zegt, een mobiele app voor personeel binnen een bedrijf.

 

De mogelijkheden

De werkgever kan allerlei informatie kwijt op de personeelsapp. Hierbij kun je denken aan nieuws binnen het bedrijf, werkroosters of algemene informatie. Het grote voordeel hiervan is vaak, dat werknemers eerder geneigd zijn om een app te gebruiken dan om bijvoorbeeld een nieuwsbrief te lezen. Daarnaast kan de werkgever allerlei gebruikersinformatie uit de app halen.

 

De nadelen

Voor de werkgever is een personeelsapp handig. Een werkgever kan bijvoorbeeld zien wie het nieuws of de informatie gelezen hebben. Echter, dat is misschien ook wel het grootste probleem van zo’n app. Een werkgever wil zoveel mogelijk weten van de werknemer, om een beeld te krijgen van de betrokkenheid van de werknemer. Dat is logisch, maar waar houdt het op? Als een werkgever ziet dat je nooit het nieuws leest op de app, wat voor invloed heeft dat dan op jouw tussentijdse beoordeling? Werknemers gaan zich gedwongen voelen om de app te gebruiken puur om een goede indruk te maken. Dat is echter niet de bedoeling! Het gaat immers om de functionaliteit van de app.

 

Een personeelsapp kan dus veel stress veroorzaken voor werknemers. Veel mensen zitten al 6 tot 8 uur per dag achter een beeldscherm. Als er dan ook nog een werkapp komt, waar 24/7 informatie op binnenkomt,  kan dit leiden tot een informatie overload.  Bovendien zorgt zo’n app ervoor dat  werknemers hun smartphone meer gaan gebruiken, wellicht ook wel om te Facebooken tijdens werkuren. En dat is natuurlijk ook  niet te bedoeling.

 

Wat denk jij? Is een personeelsapp een goed idee of niet?

 

personeelsapp
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord