Het aantal bijbanen in de sector callcenter en customer service in Eindhoven is groot. Er zijn veel bedrijven in Eindhoven en omgeving gevestigd die allemaal een eigen klantenservice of sales centre hebben. Als jij op zoek bent naar een bijbaan in een callcenter in Eindhoven, dan ga je die op Studentenvacature zeker vinden.

Veel callcenter functies zijn ideaal te combineren met een studie doordat je zelf je tijd kunt inplannen. Daarnaast zijn veel callcenters ook in de avonduren open, waardoor jij na je colleges ook kunt werken. Voor veel callcenter functies wordt bel ervaring gevraagd, maar bij sommige bedrijven kun je ook direct aan de slag zonder enige commerciële ervaring. Als jij de persoon in de vriendengroep bent die vaak aan het woord is en een goede overtuigingskracht heeft, dan ben jij misschien wel geschikt om te werken in een callcenter. Op Studentenvacature staan vacatures voor zowel inbound als outbound bellen. Bij inbound vacatures belt de klant jou of bel jij klanten die aan hebben gegeven interesse te hebben in een product. Jij zorgt ervoor dat de klant uiteindelijk telefonisch een aankoop doet en probeert hierbij altijd een upsell te doen. Houd jij van meer uitdaging en wil jij liever proactief bellen naar koude klanten? Dan is een outbound callcenter meer iets voor jou.

Naast de callcenter bijbanen waarbij het om het verkopen van producten en diensten gaat, zijn er ook bijbanen in de customer service sector in Eindhoven. Bijna ieder bedrijf heeft een klantenservice om te zorgen dat klanten direct telefonisch geholpen kunnen worden. Als jij klantvriendelijk, behulpzaam en een goede luiteraar bent, dan is een bijbaan in de customer service wat voor jou. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben, maar wel de juiste eigenschappen. Voorbeelden van eigenschappen zijn oplossingsgericht werken en geduldig zijn. Een bijbaan als klantenservice medewerker is ook goed te combineren met een studie, doordat de werktijden ook in de avonden en in het weekend zijn.

Volg jij de studie HBO Customer Service Management dan is een bijbaan in deze sector zeer geschikt en kom je direct in aanmerking. Maar in principe is voor de meeste bijbanen in de sector callcenter en customer service in Eindhoven een bepaalde studierichting geen vereiste.