Ben jij geïnteresseerd in een functie in de horeca en wil jij hier jouw carrière van maken? Voor sommige functies is het wel gewenst of zelfs verplicht dat je een bepaald diploma of certificaat hebt behaald. De horeca is natuurlijk een brede branche, hier zijn dan ook veel opleidingen en trainingen voor te volgen.

 

Horeca opleidingen

 

 

Opleidingen

De horeca is een breed begrip, hier vallen hotels, restaurants en cafés onder. Er worden opleidingen aangeboden waarbij de hele branche aan bod komt, maar je kunt ook al gespecialiseerde opleidingen volgen. Denk hierbij aan de hotelschool, toerisme, receptioniste of restaurantmedewerker. Er zijn opleidingen op verschillende niveaus te volgen, zowel mbo- als op hbo-niveau.

Mbo: binnen het mbo worden er opleidingen op elk niveau aangeboden. Met niveau 1 kun je als assistent werken, op niveau 2 kun je als medewerker bediening of kok aan de slag, met niveau 3 kun je als receptionist, zelfstandig kok of gastvrouw/gastheer aan de slag en niveau 4 geeft je toegang om manager of bedrijfsleider te worden. Wil jij liever het toerisme in? Dat is ook mogelijk op het mbo, hier zijn namelijk ook opleidingen voor te volgen.

Hbo: binnen het hbo kun je een hotel en hospitality opleiding aan de hoge hotelschool volgen. Ook zijn er toerismeopleidingen beschikbaar en kun je studeren aan de businessschool.

Om de juiste keuze te maken is het raadzaam om meerdere open dagen te bezoeken voordat je beslist.

 

Training vanuit XL

Als je komt werken voor XL Studenten Uitzendbureau binnen de horeca branche, krijg je een gratis horeca training van ons. Hierbij word je voorbereid om te gaan werken binnen de horeca sector en leer je alle ins en outs. Ook al heb je al enige ervaring in de horecabranche, dan kan deze training jou alsnog ook van pas komen. Zo word jij klaargestoomd tot een echte horecatijger.

Werken in de horeca is perfect te combineren met je studie, maar ook voor niet-studenten is het een leuke sector om ervaring in op te doen en geld te verdienen. Het is een uitdagende branche waarbij geen dag hetzelfde is.