Via StudentenVacature.nl kun jij aan de slag bij de meest chique hotels. Dit kan in verschillende functies. Zo kun jij bijvoorbeeld aan de slag als host of hostess bij VIP-events, als ontbijtmedewerker of als bedieningsmedewerker. Enkele hotelketens waarmee wij samenwerken zijn: Accor Hotels, Ibis Hotels, Mövenpick Hotels en Novotel hotels.

 

hotels

 

 

 

Functies en werkzaamheden

Functies die je uit kunt oefenen wanneer je aan de slag gaat in een hotel zijn onder andere:

  • Host(ess); als host(ess) ontvang je hotelgasten of gasten die bijvoorbeeld komen voor een etentje of een feest. Je voorziet hen van informatie en zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt.
  • Ontbijtmedewerker; als ontbijtmedewerker start je ’s ochtends al vroeg. Je maakt het ontbijtbuffet klaar, neem bestelling op en serveert het ontbijt uit.
  • Bedieningsmedewerker; als bedieningswerker zul je vaak in de middagen of avonden werken. Je gaat aan de slag in de restaurants van de hotels en neemt bestelling op en serveert diners.
  • Housekeeping medeweker; als housekeeping medewerker ga je aan de slag met het schoonmaken van het hotel.  Je stofzuigt, dweilt en maakt bedden op. Kortom jij zorgt ervoor dat de hotelkamers en de rest van het hotel er netjes bijliggen!

 

Salaris

Het loon wat je verdient met het werken in  hotels is altijd minimaal conform cao. Het kan echter ook zijn dat je meer verdient. De lonen voor het werken in hotels kunnen variëren van €8,00 tot wel €24,00 per uur.

 

Opleiding

Om in een hotel te gaan werken heb je in principe geen opleiding nodig, het is met name belangrijk dat je representatief en gastvrij bent. Het is echter  wel een pre als je bijvoorbeeld een opleiding  in bijvoorbeeld Horeca (mbo), Toerisme en Recreatie (mbo), Horeca (hbo), Toerisme (hbo) of Hotel Management (hbo) volgt.

 

De voordelen van werken in een hotel

Hieronder zetten we alle voordelen van het werken in een hotel nog eens kort voor je op een rij:

  • Werken in een super de luxe werkomgeving;
  • Afwisseling: werk bij verschillende opdrachtgever (naar wens);
  • Goede verdiensten. Van €8,00 tot €24,00 per uur;
  • Werken in een vast team van verschillende leeftijdsgenoten.