Ga via StudentenVacature.nl aan de slag in de lekkerste restaurants. Binnen deze restaurants kun je in verschillende functies werken. In een restaurant werken kan je diverse voordelen opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in een jong team, en ontwikkel je je sociale vaardigheden. Bovendien werk jij met flexibele werkuren en is dit de ideale bijbaan voor studenten.

 

Werken in de lekkerste restaurants

 

 

Functies en werkzaamheden

Functies die je kunt uitoefenen wanneer je in een restaurant gaat werken zijn onder andere:

  • Bedieningsmedewerker; als bedieningswerker ben je verantwoordelijk voor het serveren van eten en drinken aan je gasten. Je zult vaak in de middagen of avonden werken.
  • Spoelkeukenmedewerker; als spoelkeukenmedewerker zorg je ervoor dat je het servies en de spoelkeuken brandschoon maakt. Op deze manier kan de keuken snel het eten en drinken opdienen.
  • Barmedewerker; als barmedewerker bereid je alle drankjes voor en zet je deze klaar voor de bediening. Ook ontvang je de gasten en maak je een praatje met ze.

 

Salaris

Het loon wat je verdient met het werken in restaurants is altijd minimaal conform cao. Ga jij in de horeca werken, dan verdien je dus minimaal het loon wat je conform horeca cao zou moeten verdienen. Het kan echter ook zijn dat je meer verdient dankzij de fooien die je binnenhaalt.

 

Opleiding

Om in een restaurant te werken is een opleiding in principe geen vereiste. Wel is het van belang dat je een aantal basisvaardigheden hebt. Denk hierbij aan goed kunnen samenwerken, gastvrijheid en communicatieskills. Met deze basisvaardigheden kom je al een heel eind. Verder is het belangrijk dat je je aan de hygiëneregels houdt.

 

De voordelen van werken in een restaurant

Hieronder zetten we alle voordelen van het werken in een restaurant nog eens kort voor je op een rij:

  • Flexibele werktijden
  • Werken aan je sociale vaardigheden
  • Leren multitasken
  • Leuke werkervaring opdoen