Via StudentenVacature.nl kun je aan de slag op rondvaartboten. Dat betekent dat jij er voor zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Terwijl je aan het werk bent, kun je tegelijkertijd lekker genieten van de omgeving van Amsterdam. Ook kan je deze baan perfect combineren met een studie.

 

Aan de slag op de rondvaartboten in de binnenstad van Amsterdam

 

 

Functie en werkzaamheden

Wanneer je aan de slag gaat op een rondvaartboot zul je meetal gaan werken als bedieningsmedewerker. Werkzaamheden waar je je mee bezighoudt zijn dan:

 

  • Je zorgt ervoor dat de gasten optimaal kunnen genieten. Jij legt de gasten helemaal in de watten en geeft ze een topmiddag of -avond.
  • Je bedient en verwent de gasten met heerlijke hapjes en drankjes. Daarnaast verricht jij ook afwas- en opruimwerkzaamheden.

 

Salaris

Het loon wat je verdient met het werken op rondvaartboten is meestal hoger dan de schaal van de horeca conform cao die van toepassing is. Het kan echter ook zijn dat je meer verdient dankzij de fooien die je binnenhaalt.

 

Opleiding

Om op een rondvaarboot te werken is een opleiding in principe geen vereiste. Wel is het van belang dat je een aantal basisvaardigheden hebt. Denk hierbij aan gastvrijheid en communicatieskills. Ook is het een pre als jij meerdere talen kunt spreken, het toerisme in Amsterdam is namelijk internationaal gericht. Hierdoor kun jij ook met internationale gasten een praatje maken. Voornamelijk een goede beheersing van de Engelse taal is belangrijk. Daarnaast is het zeker een pre als je ook Duits spreekt. Met deze basisvaardigheden kom je al een heel eind.

 

De voordelen van werken op een rondvaartboot

Hieronder zetten we alle voordelen van het werken op een rondvaartboot nog eens kort voor je op een rij:

  • Flexibele werktijden
  • Werken aan je taalvaardigheden
  • Genieten van de mooie Amsterdamse omgeving tijdens je werk
  • Leuke werkervaring opdoen