Wil jij werken in de horeca en benieuwd wat jij dan gaat verdienen? De horecabranche is een erg brede branche, het is dan ook moeilijk om precies te zeggen wat jouw loon is. Deze verdiensten hangen af van onder andere jouw leeftijd, de werkafspraken in het bedrijf waar jij werkt en de eventuele cao. Deze cao voor de horeca is sinds 1 januari 2018 ingegaan.

 

Verdiensten in de horeca

 

 

Cao

Het loon wat je verdient binnen de horeca kan minimaal conform horeca cao zijn of de werkafspraken binnen het bedrijf. Ook hangt dit af van je leeftijd en je functie. Er is een hele tijd geen cao voor de horeca geweest, maar sinds 1 januari 2018 is deze ingegaan. In deze cao staan alle afspraken die tot stand zijn gekomen tussen vakbonden en werkgevers(organisaties). Dit zijn afspraken met betrekking tot jouw verdiensten, werktijden, vakantiedagen, enz. Ben jij dus benieuwd naar wat jij gaat verdienen of hoeveel uren jij op een dag mag werken? Check dan zeker deze horeca cao. Ook zijn per 1 juli 2018 de bedragen voor het minimumloon gewijzigd. Deze tabel is onderdeel van de nieuwe horeca cao.

 

Harde wereld

In de cao staat ook beschreven hoeveel arbeidsuur jij op jouw leeftijd mag maken. Kijk hier goed naar, want in de horecabranche is het hard werken. Voor je het weet werk jij veel te veel uur voor jouw leeftijd. Ook ben je vaak aan het werk op feestdagen, speciale dagen en zondagen. Hier staan ook regels over in de cao, denk hierbij aan het salaris en het aantal werkuren.

De salarissen bij onze opdrachtgevers zijn bovendien regelmatig boven het minimumloon. Afhankelijk van de opdrachtgever en van je leeftijd verdien je tussen de €8,- en €24,- per uur. Daarnaast kun je hier ook nog eens fooi bovenop krijgen, maar dit is geheel afhankelijk van de functie die je doet. Het salaris kan ook afhankelijk zijn van jouw ervaring en het aantal jaar dat je binnen een bedrijf werkt.