Als jij in een vaste pool wil komen te werken in de sector kinderopvang, naschoolse opvang in Alkmaar, dan kun je hier via Studentenvacature voor in aanmerking komen. Iedere dag worden er 30 uitzendkrachten ingezet bij verschillende opdrachtgevers in Amsterdam als pedagogisch medewerker. Als jij een bijbaan in Alkmaar zoekt in de kinderopvang, solliciteer dan vandaag nog via Studentenvacature. Je gaat op oproepbasis werken, waarbij je de ene week bijvoorbeeld 8 uur werkt en de week daarop 16 uur.

Functies binnen deze sector zijn onder andere groepsleider/groepsleidster en pedagogisch medewerker. Je kan bijvoorbeeld als parttime pedagogisch medewerker aan de slag gaan bij een Alkmaarse kinderopvang. Het takenpakket zal voornamelijk bestaan uit het begeleiden van de kinderen in verschillende activiteiten. Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Als groepsleider of groepsleidster ga je een groep kinderen uit school halen, naschoolse activiteiten begeleiden en spelen met de kinderen.  Er zijn in Alkmaar genoeg kinderopvangcentra die op zoek zijn naar parttime groepsleiders en pedagogisch medewerkers.

Om in aanmerking te komen voor een bijbaan in de Kinderopvang – Naschoolseopvang in Alkmaar is het  belangrijk dat je een achtergrond hebt in de pedagogiek. Hierbij moet je denken aan opleidingen als Sociaal Pedagogisch Medewerker (SPW) op MBO en Pedagogiek op HBO. Het is een groot voordeel als je in het verleden al ervaring hebt opgedaan bijvoorbeeld door een bijbaan als kinderoppasser bij een gezin of een stage bij een kinderopvangcentrum. Karaktereigenschappen die belangrijk zijn bij een bijbaan in deze sector zijn: je moet affiniteit hebben met kinderen, geduld hebben en sociaal vaardig zijn. Zorg ervoor dat je laat zien aan de recruiter dat jij geschikt bent voor de functie.
Mocht je niet de juiste achtergrond hebben om als groepsleider of pedagogisch medewerker aan de slag te gaan, maar wil je wel in de kinderopvang aan het werk? Op Studentenvacature staan ook vacatures voor een bijbaan als receptioniste bij een kinderdagverblijf.

Een bijbaan als groepsleider of groepsleidster en pedagogisch medewerker naast je studie staat goed op je CV. Je krijgt ook meer ervaring in je vakgebied doordat je de theorie die je leert op je opleiding in de praktijk kunt brengen.

Dus heb jij een pedagogische achtergrond en lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan in deze sector? Solliciteer vandaag nog op StudentenVacature en wie weet heb je binnenkort een uitdagende bijbaan naast je studie.