Heb jij één van onze klantenservice vacatures gezien? Ben jij dolenthousiast en wil jij hier meteen mee aan de slag? Super leuk! In de klantenservice sector heb je flexibele tijden, een goed salaris en leuke collega’s. Daarom maakt dit de ideale bijbaan voor naast jouw studie. Er zijn meerdere klantenservice jobs beschikbaar. Ben jij geschikt voor deze sector?

 

Ben jij geschikt voor de klantenservice sector?

 

 

Competenties

Aangezien je als klantenservice medewerker voornamelijk telefoonverkeer afhandelt, moet je niet bang zijn om te praten én te luisteren. Vaak bied je een luisterend oor voor de klant en sta je voor ze klaar. Voor veel functies in de klantenservice sector wordt dan ook bel ervaring gevraagd, maar dit is niet bij alle functies het geval. Als je bezit over de volgende eigenschappen, dan kom je al een heel eind; sociaal, zelfstandig, overtuigend en een fijne telefoonstem. Ben jij iemand met een proactieve houding dan heb je al een pre. Je moet wel echt willen werken en van aanpakken houden. Mocht jij een aantal van deze eigenschappen bezitten, dan ben jij geschikt voor deze sector!

 

Opleiding

Om in de klantenservice te werken, heb je geen specifieke opleiding nodig. Er zijn wel diverse korte opleidingen die je kunt volgen. Deze richten zich op mensen die willen werken in de klantendienst of andere dienstverlenende bedrijven. Via de meeste bedrijven zijn er ook nog cursussen op de werkvloer te volgen en meestal krijg je voordat je aan de slag gaat een training. Tijdens deze training wordt jou verschillende verkooptrucjes aangeleerd, waardoor je ook een stukje sales ervaring krijgt. Vaak wordt er voor deze functie wel een aantal eisen gesteld, waaronder of je de juiste eigenschappen hebt.

 

Voordelen

Met een baan in de klantenservice sector ben je zeer flexibel, je kunt namelijk jouw eigen tijden indelen. Vaak is het ook mogelijk om klantenservice werk in de avond te doen, waardoor je naast jouw studie ook dit werk kunt uitoefenen. Maar niet alleen als je een studie doet is dit ideaal, je kunt deze functie namelijk ook combineren met bijvoorbeeld een andere baan of zorg voor het gezin. Het werk in de klanten service is erg variërend, je kunt met dit beroep namelijk in elk soort bedrijf werken. Daarnaast is het werk erg afwisselend en geen dag is hetzelfde. Ook is er in deze sector altijd werk te vinden. Doordat je veel contact hebt met klanten, ontwikkel jij jouw sociale vaardigheden. Mocht jij telefoonangst hebben, dan helpt een baantje in een klantenservice jou hier overheen. Ook staat dit nog eens uitstekend op jouw cv.