Je hebt vast wel eens gehoord van Het Nieuwe Werken, dit wordt ook wel flexwerken genoemd. Maar wat is dit nou? Dit fenomeen komt steeds meer voor de laatste tijd, ook in de klantenservice. Thuiswerken is opgekomen dankzij onder andere technologische ontwikkelingen van de huidige tijd. Deze ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om vanaf elke locatie te kunnen werken, waar je wilt en wanneer je wilt.

 

Flexwerken binnen de klantenservice

 

 

Flexwerken

Waarschijnlijk als je aan klantenservice denkt, denk je aan een enorme ruimte met allemaal telefonisten. Bij Flexwerken of Het Nieuwe Werken is deze situatie anders, het is namelijk mogelijk om vanaf elke locatie te werken. Zo kun jij vanuit huis werken, maar ook gewoon vanuit een leuke koffiebar. Hierdoor is het ook mogelijk om een baan verderop in het land te zoeken. Zo hoef jij niet meer naar je werk te reizen, waardoor dit weer reisgeld en tijd scheelt. Dit gebeurd de laatste tijd steeds meer in de klantenservice. Ook kan het zijn dat er speciale flexplekken worden ontworpen. Met flexwerken mag jij jouw ideale werktijden indelen, waarbij jij het meest productief bent. Deze flexibiliteit zorgt voor meer tevreden werknemers. Wel is het makkelijker om afgeleid te worden wanneer je bijvoorbeeld thuis of in een koffiebar aan het werk bent.

 

Toekomst van klantenservice

De vraag die er heerst, is of Het Nieuwe Werken blijvend is of gewoon maar een hype? Dankzij de automatisering van de afgelopen tijd kan het zijn dat klantenservice medewerkers volledig worden overgenomen. De laatste tijd maakt de telefoon al steeds meer plaats voor de online customer service, denk aan Social Media of volledig geautomatiseerde systemen. Voorlopig is de mens dus nog wel nodig, dit voor het adviseren van de klanten of voor gewoon een simpel praatje. Het is natuurlijk niet te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Wel is het zeker dat het takenpakket van de klantenservice medewerkers zullen veranderen.