Wel eens gehoord van inbound en outbound bellen en wat is dit nou? Een klantenservice medewerker handelt zowel inkomende als uitgaande telefoontjes af. Dit gebeurt vaak wel eens in een grote ruimte waarbij meerdere medewerkers hetzelfde werk doen. Binnen de klantenservice bestaan er meerdere functies, dit zijn onder andere de functies inbound en outbound bellen. Hieronder bespreken wij deze twee functies.

 

Inbound en outbound bellen

 

 

Inbound

Hierbij beantwoord je binnenkomende telefoontjes. In deze functie beantwoord je vragen van klanten. Dit kunnen bestaande klanten zijn, maar ook nieuwe klanten. Het kan ook voorkomen dat jij de klanten belt, deze hebben dan van te voren wel aangegeven interesse te hebben in een product of dienst van het bedrijf. Dit wordt ook wel warm bellen genoemd. De laatste tijd maakt de telefoon steeds meer plaats voor de online customer service.

 

Outbound

In deze functie ga je zelf actief contact zoeken met de klanten van een bedrijf. Dit kunnen bestaande klanten zijn die al eens eerder een product of dienst hebben gekocht, maar het kunnen ook potentiële klanten zijn. Jij gaat proberen ze over te halen tot een (her)aankoop. Voor deze functie is het echt belangrijk dat jij doorzettingsvermogen hebt en lef. Je belt mensen namelijk zelf op en niet iedereen zit hier altijd op te wachten. Dit wordt ook wel koud bellen genoemd.

 

Soorten bedrijven

Als inbound medewerker kun je eigenlijk vrijwel in elk bedrijf komen te werken. Je bent namelijk een onderdeel van de serviceafdeling en die zijn vrijwel in elk bedrijf inzetbaar. Zowel met inbound als outbound ontwikkel jij je verkoop skills en communicatieve vaardigheden. Werken in de klantenservice geeft je flexibele tijden, waardoor dit een ideale (bij)baan is voor naast je studie. Maar ook al doe jij geen studie, dan is dit ook een ideale baan.

Voor deze baan spreekt het misschien vanzelf voor zich dat je communicatief sterk moet zijn. Als jij niet van bellen houdt, is dit wel de ideale baan om van je telefoonangst af te komen.