Denk jij er over na om te gaan werken in de klantenservice en benieuwd wat je dan gaat verdienen? Deze verdiensten hangen wel af van diverse factoren, denk hierbij aan jouw leeftijd, ervaring, het bedrijf zelf en hoeveel producten jij verkoopt. Ook kan de maatstaf zijn hoeveel targets of klanten jij binnenhaalt. Het is dan ook moeilijk om precies aan te geven hoeveel jij zult verdienen in de klantenservice branche.

 

Verdiensten in de klantenservice

 

 

Targets

Aangezien jij flexibel je eigen uren kunt indelen, kun jij net zo veel verdienen als je wilt. Hoe meer uren jij maakt, hoe meer je verdient. Daarnaast is het in de klantenservice meestal de bedoeling om zoveel mogelijk te verkopen of klanten te helpen. De meeste bedrijven werken dan ook met kpi’s of targets, hoe meer je er binnenhaalt hoe meer je verdient. Dit geeft dus extra motivatie om harder te werken en meer uren te maken. Ook verschilt het salaris naar functie, de werkgever en de hoeveelheid ervaring die jij hebt.

 

Salaris

Het loon wat je verdient binnen de klantenservice sector is altijd minimaal conform cao of binnen het salaris van de bedrijfsregelingen. De cao voor klantcontact is op 1 november 2017 ingegaan en loopt tot en met 30 september 2019. Hierin staan afspraken over arbeidsvoorwaarden, zoals de verdiensten, werktijden, vakantieregels en het aantal uren dat je mag werken. Een cao is vastgesteld door werknemers- en werkgeversorganisaties en is bedoeld om zowel de werknemer als werkgever te beschermen. De salarissen bij onze opdrachtgevers zijn vaak regelmatig boven het minimumloon. Sluit jij een akkoord af met jouw werkgever? Dan volgen de regels en afspraken volgende de cao voor klantcontact. Mocht de klantenservice waar jij wilt werken of al voor werkt niet volgens de cao werken? Dan gelden hun eigen arbeidsvoorwaarden binnen het bedrijf.

Ben jij geïnteresseerd om in de klantenservice sector te werken? Check dan hier al onze vacatures voor de klantenservice.