Er zijn veel mensen die klagen over negatieve ervaringen met de klantenservice. Het werk in de klantenservicebranche heeft vaak een negatieve klank aangezien de klantenservice het eerste aanspreekpunt is voor klachten en vragen. Er zijn diverse strategieën te volgen in de klantenservice voor het bellen met klanten. Welke belstrategie je het best kunt gebruiken verschilt per type bedrijf.

 

Wat is de juiste belstrategie

 

 

Ken je klanten

Als klantenservice medewerker is het goed om te weten wie je klanten zijn en wat ze willen. Op deze manier kun je beter op hun problemen inspelen en deze oplossen. Door je klant te kennen, leer je ze beter te begrijpen. Probeer vanaf de standpunten van je klanten te kijken, verplaats je in hun schoenen. Wie zijn jouw klanten en wat hebben zij nodig? Deze belstrategie is misschien wel één van de belangrijkste, aangezien de klant het bestaan van jouw bedrijf is.

  

Kwaliteit medewerkers

Neem een kijkje intern en wees kritisch. Wat kan er veranderd worden binnen het bedrijf om de kwaliteit van de dienstverlening te optimaliseren? Blijf de medewerkers bijscholen en bied cursussen aan. De medewerkers zijn namelijk het visitekaartje van het bedrijf. Benut de kwaliteiten van het personeel optimaal en zorg dat iedereen op de juiste plek zit.

 

Technologie

Sommige klantenservices kiezen er voor hun medewerkers te vervangen door robots. Deze technologie moet het makkelijker en sneller voor de klant maken om antwoord te krijgen. De meeste klanten die naar een klantenservice bellen hebben een klacht en zijn al geïrriteerd en ongeduldig. Korte antwoorden kunnen hiermee worden beantwoord, zodat klanten sneller kunnen worden geholpen. Sommige mensen blijven het liefst contact houden met een echt mens en voor gevoelige vragen blijft de mens dus nog nodig. Deze technologische belstrategie zal de komende jaren vast nog toenemen, waardoor medewerkers uiteindelijk bijna helemaal zullen worden overgenomen. Ook maken sommige klantenservices ook al gebruik van sms of whatsapp, een informelere vorm van communicatie in de klantenservice.

  

Daarnaast is het ook de truc om op het juiste tijdstip te bellen. Stel duidelijke doelen op en meet alle targets. Beloon je medewerkers voor deze targets, hierdoor worden zij weer extra gemotiveerd