Wat wordt nou bedoeld met de klantenservice sector? Een klantenservice medewerker is iemand die onder andere telefoon en e-mailverkeer afhandelt. Vaak vindt dit plaats in een grote ruimte waarbij meerdere medewerkers aan het werk zijn. Er bestaan meerdere soorten klantenservices, waarvan inbound en outbound het vaakst voorkomen. Werken in de klantenservice geeft je flexibele tijden, waardoor dit een ideale (bij)baan is voor naast je studie.

 

Werken in de klantenservice sector

 


Werkzaamheden

Binnen deze sector wordt er onderscheid gemaakt tussen inbound en outbound bellen. Bij inbound bellen belt de klant jou of bel jij klanten die hebben aangegeven interesse te hebben in een product of dienst. Jij zorgt ervoor dat de klant uiteindelijk telefonisch een aankoop doet en probeert hierbij altijd een upsell te doen. Inbound bellen is tevens ook de grootste vorm van klantenservice werk en vindt plaats in heel veel bedrijven. Houd jij meer van een uitdaging en wil jij liever proactief bellen naar potentiële klanten? Dan past werken in een outbound callcenter wellicht beter bij jou. Hierbij zoek je actief contact op met (potentiële) klanten. Dit werk lijkt erg veel op het werk van telemarketing. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer klantenservices waarbij gebruikt wordt gemaakt van Social Media.

 

Ervaring

Voor veel functies wordt belervaring gevraagd, maar bij sommige bedrijven kun je ook aan de slag zonder commerciële ervaring. Beschik jij over een sterke overtuigingskracht en ben je graag aan het woord? Dan ben jij misschien wel geschikt om te werken in de klantenservice. Als je gaat werken in klantenservice  heb je een zeer flexibele baan. Dit komt omdat de meeste bedrijven ook diensten in de avond en in het weekend aanbieden. Daarom is een klantenservice job ideaal voor naast jouw studie aangezien je na schooltijd gewoon kunt blijven werken. Hierdoor kun jij zelf je eigen tijd indelen. Het gebeurt vaak dat klantenservices met een belscript werken, maar niet alle bedrijven hebben dit.

 

Voordelen

  • Vast werk, maar wel flexibel;
  • Afwisseling: werk bij verschillende opdrachtgever (naar wens);
  • Goede verdiensten. Van €8,00 tot €24,00 per uur;
  • Altijd werk (zekerheid).