38 vacature(s) gevonden Amsterdam Marketing

Zoek jij een startersfunctie in Amsterdam?

Op zoek  naar een startersfunctie in de Marketing sector? Veel studenten en starters willen graag aan de slag in de marketing sector. Elk  bedrijf heeft te maken met marketing en veel bedrijven hebben ook een speciale afdeling. Hierdoor is het een goede markt om een startersfunctie in te zoeken.

Werkzaamheden

Je kunt gaan werken bij verschillende soorten bedrijven. Ook zijn er veel verschillende functies binnen deze sector. Je zult als starter waarschijnlijk te maken hebben met SEO, social media en andere soorten marketing. Tegenwoordig is SEO en social media een groot onderdeel geworden van marketing. Het kan ook zijn dat je meer richting de vormgeving gaat binnen deze sector. Karaktereigenschappen  die vaak gevraagd worden voor een baan in de marketing zijn: sociaal vaardig, creatief, commercieel ingesteld, prettige en duidelijke stem, enthousiast en positief.

Opleiding

De meeste bedrijven zoeken starters met een mbo, hbo en wo achtergrond en die een opleiding hebben gevolgd richting marketing of communicatie. Voor sommige functies zul je een opleiding moeten volgen, voor andere functies is het slechts een pre. Een promotiewerker hoeft niet per se een marketingachtergrond te hebben maar een SEO specialist bijvoorbeeld wel. Bekijk daarom welke functie goed aansluit bij de opleiding die je volgt, voor je reageert op een vacature. Doe je geen marketingopleiding? Dan is het belangrijk dat je door middel van je ervaring kan aantonen dat je wel enige affiniteit hebt met commercie. Er zijn namelijk ook bedrijven die puur kijken naar het portfolio van een starter, vooral als het meer een functie is die zich richt op vormgeving. Een startersfunctie staat goed op je CV en helpt je de rest van je loopbaan. De ervaringen en kennis die je opdoet tijdens je startersfunctie is vaak een groot voordeel op de arbeidsmarkt.

Schrijf je in!

Spreekt jou dit aan? Schrijf je in op StudentenVacature en bekijk de startersfuncties binnen de deze sector.