Zoek jij een bijbaan in Amersfoort?

Ben jij een student en woon je in de omgeving van Amersfoort en wil jij graag een bijbaan bij een uitgeverij, drukkerij of iets anders in de media? Op StudentenVacature vind je elke week nieuwe vacatures uit de sector Uitgeverij – Drukkerij – Media.

Een bijbaan naast je studie is een goede manier om je CV op te bouwen. Het geeft je de kans om aan de slag te gaan en werkzaamheden uit te voeren binnen het vakgebied waar je uiteindelijk  misschien terecht gaat komen.

Welke opleidingen heb je nodig?

Opleidingen die als pré worden gezien binnen deze sector zijn Communicatie, Commerciële economie, Kunst en economie en Communicatiesystemen. Om bij een uitgever, drukkerij of ander mediabedrijf aan de slag te gaan hoef je niet altijd een opleiding in die richting te hebben. Het ligt er aan welk niveau een bedrijf zoekt en wat zij voor medewerker willen.

Wat voor werk is het?

De soort medewerkers die vaak worden gezocht zijn vooral commercieel medewerker. Vaak betekent dit dat je bedrijven gaat benaderen voor bijvoorbeeld vakbladen. Als commercieel medewerker binnen een uitgeverij ben je verantwoordelijk voor het benaderen van prospects en de verkoop van informatieproducten zoals boeken, kranten, tijdschriften, websites, cd-rom’s en dvd’s.

Het kan ook zijn dat een bedrijf op zoek is naar een algemene medewerker die bepaalde taken binnen de uitgeverij of drukkerij overneemt. Je kan bij een uitgeverij helpen bij het maken van een plan, auteurs werven, informatieproducten ontwikkelen en verkopen. Bij een drukkerij zul je te maken hebben met de bedrukkingen van informatieproducten.

De werkzaamheden binnen deze branche zijn zoals je kunt lezen erg gevarieerd. Het ligt er maar net aan bij wat voor bedrijf je graag wilt werken. Er is in ieder geval keuze genoeg.

Solliciteer!

Spreekt dit jou aan? Schrijf je dan in op StudentenVacature.nl en bekijk het aanbod. Wie weet kan jij binnenkort aan de slag in de Uitgeverij – Drukkerij – Media branche!