Voor het werken in een administratieve functie heb je bepaalde eigenschappen nodig. Sommige competenties leer je pas tijdens het werken in de branche zelf. Alles wat je hebt geleerd kun je weer meenemen naar een volgende functie. Uit elke baan die jij in je carrière hebt haal je wel leerpunten. Wat leer je van een functie in de administratie sector?

 

Wat leer je van een administratieve functie?

 

 

Doorzettingsvermogen

Bij een functie in de administratie is het onder andere jouw taak om dingen op te lossen. Hierbij dien je niet op te geven voordat jouw doel is bereikt. Deze competentie kun je ook in elk ander aspect van het leven toepassen.

 

Sociale skills

Aangezien je veel in contact staat met mensen dienen jouw communicatievaardigheden goed te zijn. Heb jij hier wat moeite mee? Dan leer je dit vanzelf wel tijdens het werken. Vind hier meer informatie over de administratie branche.

 

Omgaan met kritiek

Aansluitend op de sociale skills, is het omgaan met kritiek. Jij zult meerdere keren op een werkdag kritiek over je heen krijgen, niet iedereen kan hier goed tegen of heeft een dikke huid. Het is dan ook een hele kunst om hier correct mee om te gaan. Uiteindelijk leer je om hier beter mee om te gaan en kun je deze competentie vaker gebruiken in je leven.

 

Efficiëntie

Het is zaak om je werkzaamheden zo nauwkeurig, snel en goed mogelijk te voldoen. Jij dient verschillende taken tegelijk te kunnen uitvoeren, dit vaak binnen een korte tijd. Hierdoor leer jij vanzelf wel om efficiënt te gaan werken.

 

Technisch inzicht

Elk bedrijf maakt gebruikt van een systeem waar het bedrijf op draait en intern mee wordt gewerkt. Niet elk bedrijf gebruikt hetzelfde systeem. Ben je net gewend aan het ene systeem, werken ze bij het volgende bedrijf weer met een compleet ander systeem. Doordat jij met verschillende systemen werkt, doe jij best veel technische kennis op. Mocht het zijn dat je bij een volgend bedrijf komt waar je toevallig al met hun systeem een keer hebt gewerkt, is dit uiteraard mooi meegenomen.

 

Ervaring

Uiteraard doe je werkervaring op, dit wordt ook wel praktijkervaring genoemd. Dit is altijd hartstikke fijn voor als je van baan wilt wisselen. Voor veel functies vragen ze dan ook vaak of je ervaring hebt. Maar niet alleen praktijkervaring is fijn, een stukje levenservaring kan op vaak van pas komen. Dit zijn onder andere de competenties die je leert tijdens je functie, maar ook doordat je bij elke functie weer andere dingen meemaakt en andere mensen ontmoet.

Kijk hier voor meer informatie over de competenties die je nodig hebt voor een functie in de administratie sector.