Er zijn veel mogelijkheden om als student geld te verdienen. StudentenVacature heeft een breed aanbod aan vacatures voor bijbanen in Eindhoven. Wil jij graag aan de slag in de Winkelwerk – Retail – Detailhandel – Groothandel branche? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
De parttime functies in deze branche zijn vanaf 8 uur per week goed te combineren met je studie.
De functies in winkelwerk, retail en detailhandel zijn parttime winkel- en verkoopmedewerker. De functies in de groothandel zijn logistiek medewerker en magazijnmedewerker.

Als parttime winkel- en verkoopmedewerker ben je verantwoordelijk voor de verkoop van producten in de winkel. Jij  bent het gezicht van de winkel en je zal dus representatief moeten zijn voor de producten waar je voor staat. Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van orders, het goed laten verlopen van in- en uitgaande goederenstroom en het bijvullen van de magazijnen. Twee verschillende richtingen waar je dus uit kunt kiezen.

Om een bijbaan in deze sector te krijgen is het een pré als je een opleiding in de richting van detailhandel of groothandel hebt gedaan. Voorbeelden van opleidingen richting retail en detailhandel zijn: Verkoper Detailhandel (MBO), Ondernemer Detailhandel (MBO), Commerciële Economie en Small Business and Retail management (HBO). Voorbeelden van opleidingen richting groothandel zijn: Internationale Groothandel (MBO) en Commerciële Economie.
Doe je op dit moment geen opleiding richting retail, detailhandel of groothandel dat is geen probleem. Beschik je over werkervaring of andere sales ervaringen dan is het belangrijk dat je dit benadrukt op je CV.

Een bijbaan in deze sector kan je later ook helpen bij het zoeken van een baan na je studie. De bijbaan laat je de praktijk zien van retail, detailhandel en groothandel zien. Vooral als het aansluit op de opleiding die je volgt voegt het veel toe bij de leerervaring. Mocht je geen opleiding volgen in een van deze richtingen dan is het alsnog een goede ervaring.

Vind jij jezelf passen bij een bijbaan in de retail, detailhandel of groothandel sector? Solliciteer vandaag op StudentenVacature en wie weet kan jij binnenkort aan de slag als parttime winkelmedewerker, verkoopmedewerker, logistiek medewerker of magazijnmedewerker!