18 vacature(s) gevonden Amsterdam Communicatie - PR - Voorlichting

Op zoek naar een bijbaan in Amsterdam?

De bijbanen in de sector Communicatie - PR – Voorlichting in Amsterdam zijn populair. Veel bedrijven zoeken studenten die een aantal uur per week een communicatie- of PR-afdeling kunnen ondersteunen. Voor een student is dit een ideale kans om werkervaring op te doen in zijn of haar studierichting.

 

Communicatie en PR

In de communicatiebranche zijn veel verschillende soorten bijbanen beschikbaar. Ieder bedrijf heeft een communicatie-afdeling, waar vaak werk ligt dat gedaan kan worden door studenten. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van social media, het schrijven van content schrijven of het beheren van de website. Functies die in deze sector vaak voorbijkomen zijn die van content beheerder, assistent communicatiemanager en communicatiemedewerker.

 

Voorlichting

Een andere functie die ideaal is als studentenbijbaan, is die van voorlichter. In deze functie heb je een adviserende rol en ben je veel in contact met klanten. Je kunt denken aan bijbanen als klantenservicemedewerker, telemarketeer, baliemedewerker en servicedesk medewerker. In dit soort functies zul jij voornamelijk klanten te woord staan en hen helpen wanneer zij problemen ervaren met een product.

 

Opleiding, eigenschappen en competenties

Voor een bijbaan in de sector Communicatie - PR - Voorlichting is het een pre als je een opleiding doet in deze richting. Opleidingen als Communicatie, Marketing en Communicatie en Communication & Media Design sluiten goed aan. Doe je geen aansluitende opleiding, dan moet je laten zien aan de hand van je eigenschappen, vaardigheden en werkervaring dat jij geschikt bent voor een baan in deze sector. Als je een cv hebt waarop veel werkervaring in deze sector staat, dan is dat een groot pluspunt. Daarnaast is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent, weet hoe je een goed telefoongesprek voert en dat je secuur kunt werken. Andere eigenschappen die goed van pas komen zijn goed in teamverband kunnen werken en een pro-actieve houding hebben.

 

Dus, volg jij een studie die aansluit op communicatie of denk jij dat je genoeg communicatieve vaardigheden en werkervaring hebt? Reageer dan vandaag nog op een vacature! Wie weet word je uitgenodigd voor een gesprek met een van onze recruiters.