Ben jij een student en op zoek naar een bijbaan in Rotterdam?

Als je interesse hebt in een bijbaan in de sector agrarisch-, landbouw-, bosbouw en visserij in Rotterdam, moet je geduld hebben. Een bijbaan in deze sector komt niet wekelijks online op Studentenvacature, maar er zijn wel mogelijkheden voor jou als student. Houd onze website goed in de gaten.

 

Bijbanen

In de buurt van Rotterdam zijn er boeren bedrijven die soms op zoek zijn naar heftruckchauffeurs of trekker chauffeurs. Voor deze bijbanen is een speciaal rijbewijs wel van belang. Daarnaast wordt affiniteit met de sector op prijs gesteld, want het is hard werken. Niet alleen zul je een trekker of een heftruck besturen, ook ga je helpen bij het laden en lossen van de producten van de boer. Hiervoor is het belangrijk dat jij fysiek sterk bent. Een hele andere bijbaan is bijvoorbeeld bij een hovenier, hier ga je als assistent aan de slag en houd je je bezig met het onderhoud van een  tuin, gazon of andere groenvoorziening.

 

Studie

Een passende opleiding voor de sector agrarisch, landbouw, bosbouw en visserij is bijvoorbeeld een mbo Akkerbouw opleiding. Op hbo niveau is er bijvoorbeeld de studie ‘Landbouw’, dit sluit helemaal aan op deze sector. Met een dergelijke studie achtergrond vergroot je jouw kans op een bijbaan tijdens je studie in deze sector.

 

Overige eisen

Als je niet een opleiding volgt die aansluit op deze sector, dan zul je het van andere kwaliteiten moeten hebben. Denk aan fysiek sterk, geen 9 tot 5 mentaliteit en flexibel inzetbaar. Het werken op het land bij de boer of als hovenier is vaak fysiek zwaar en het kan gebeuren dat er overuren gemaakt moeten worden.

 

Solliciteren

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte van alle nieuwe vacatures! Upload jouw cv en wie weet zien wij jou snel op kantoor voor een sollicitatiegesprek.