Zoek jij een bijbaan in Rotterdam?

In Rotterdam en omgeving zijn veel scholen en universiteiten. Genoeg bijbanen in de sector onderwijs en wetenschap zou je denken. Dat is ook zeker zo! Als je een bijbaan in deze sector zoekt, zijn er genoeg mogelijkheden.

Functies

Als je als docent of onderwijsassistent aan de slag wil, is een specifieke vooropleiding van belang. Denk bijvoorbeeld aan de PABO, WO Onderwijskunde of de ALO. Tijdens een van deze studies kun je al werkervaring opdoen in het vak, zodat je later makkelijker aan een fulltime baan komt. Heb je geen gerichte opleiding, maar wil je toch in de sector onderwijs en wetenschap in Rotterdam aan de slag? Dan kun je denken aan bijbanen als administratief medewerker, conciërge of schoonmaker op een school of universiteit. Vaak zijn er ook mogelijkheden om aan de slag te gaan als data-entry medewerker. Volg je een WO opleiding waarbij je het vak statistiek en onderzoek hebt gehad? Dan kun je ook in de wetenschap aan de slag als onderzoeksassistent.

Eigenschappen

Voor een functie in het onderwijs is het een pre als je sociaal en communicatief vaardig bent. Daarnaast werk je vaak in groepsverband, dus als jij een echte teamplayer bent, is dit voor je weg gelegd. In de wetenschap is nauwkeurig en secuur werken juist een enorme pre. Heb je niet de juiste opleiding, dan kun je een werkgever overtuigen dat jij in deze sector moet werken door je eigenschappen.

Solliciteer!

Je kunt vandaag solliciteren voor een bijbaan binnen deze branche op StudentenVacature! Lijkt het jou wat om in Rotterdam aan de slag te gaan binnen de Onderwijs en Wetenschap sector? Schrijf je vandaag in en solliciteer!