De fijnste studieplekken

Posted by & filed under studeren, tips & trucs.

Staan ook bij jou de tentamens weer bijna voor de deur? Dan ben je waarschijnlijk al hard aan het studeren, of sta je in elk geval op het punt om hiermee te beginnen. Het is dan fijn als je een rustige studieplek hebt, waar je niet afgeleid wordt, en je goed kunt concentreren. Maar wat… Lees meer »

Vrijdag 24 november: Wát een dag!

Posted by & filed under opmerkelijk.

Hoera! Het is vandaag vrijdag! Dat betekent ten eerste: bijna weekend! De laatste dag van de week op school of op je werk. Tijd dus, om vanavond eens  lekker te gaan stappen en morgen heerlijk uit te slapen. Het is vandaag echter geen gewone vrijdag… Zo is het vandaag bijvoorbeeld… Flosdag! Ja, serieus, Flosdag dus…. Lees meer »

7x – De allerbeste spaartips!

Posted by & filed under studeren, tips & trucs.

Het leven van een student gaat niet over rozen: Je collegegeld, je kamerhuur, al die avondjes stappen. Nee, jouw leven kost vooral klauwen vol met geld. Bovendien ben je er pas sinds je studeert achter hoe duur al dat eten in de supermarkt eigenlijk is! Aan het eind van elke maand ben jij dus hartstikke… Lees meer »

4x – Waarom een internationale studie doen awesome is!

Posted by & filed under blogs, stage, studeren.

Steeds meer studies proberen zich internationaal te profileren en trekken zoveel mogelijk buitenlandse studenten aan. Vorig jaar studeerden er maarliefst 112.000 internationale studenten, met 164 verschillende nationaliteiten in Nederland (Erasmus Magazine, 2017). Bovendien laten de studies je maar al te graag weten dat ‘maar liefst 30 procent’ van hun studenten een andere nationaliteit heeft dan… Lees meer »

Waarom slapen zo ontzettend belangrijk is

Posted by & filed under blogs, Gezonheid.

Ben jij vaak gestrest, prikkelbaar en moe? Dan is de kans groot dat je te weinig slaapt! En slapen is ontzettend belangrijk om goed te kunnen functioneren, zowel op school als tijdens je (bij)baan!   Slapen heeft een goede invloed op je humeur Mensen met een ochtendhumeur zullen dit zeker herkennen. ’s Ochtends, als je… Lees meer »

Hoe maak je een goed studieschema?

Posted by & filed under studeren, tips & trucs.

Maak jij altijd een studieschema voor je toets-, examen- of tentamenweek? Dan ben je goed bezig! Studieschema’s bieden je namelijk een goed overzicht, minder stress en meer motivatie. Maar hoe maak je nu een goed studieschema? Wij geven je een aantal tips en tricks:   1. Begin op tijd Ja, ja, het is een cliché,… Lees meer »